Thuis zijn is vakantie!

Eindelijk Vakantie!

De voorbereiding, de voorpret, verheug me op de vrijheid. Doen en laten wat we maar willen. Wat voor een soort vakantie het mag gaan worden? Dat is gewoon goed afstemmen op Wie wat wil..

Voor welke startpunten gaan we dit jaar?

Actief, passief, zon en strand. Wandelen in bergen, avontuur, disco en onbeperkt eten en drinken.

Kiezen we toch dit jaar voor een workshop vakantie en gaan we elders zo Zen mogelijk leren zijn. Ja en wat dacht je van de woonvorm voor die periode. Gehuurde, geleende of gekochte tent, camper, bungalow of chalet huren,  10 dagen in een hotel met verwarmd zwembad.

Waarheen, wanneer en eigenlijk vooral waarom?

Om vakantie te vieren, eindelijk te doen en laten wat we maar willen. Ons alleen maar bezig houden met de basisbehoefte van elke dag. Poepen, piesen, eten, drinken douchen slapen. (Kan in willekeurige volgorde). En het zou o zo mooi zijn als we dan lekkere themperaturen erbij hebben. Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn.

Vakantie vieren is rustig aan doen  is ontspanning en dat een paar weken lang achter elkaar en dat elk jaar weer. Echt iets om naar uit te zien. Terwijl we dan zover zijn en onze fietstassen, auto, rugzakken of rolkoffers gevuld zijn is het zover. Het moment van vertrek, het moment dat we daadwerkelijk vakantie gaan vieren.

De sfeer kan er zomaar goed inzitten, bij het vetrek.

Vóór het vertrek nog wat kleine spanningen weg werken. Hebben we alles, is het gas uit, heeft de buurvrouw de sleutel, weet je zeker dat we alle paspoorten bij ons hebben? Een laatste check voor vertrek, maar dan is echt zover. Samen in de auto rijdend over de snelweg je woonplaats achterlatend terwijl het pijpenstelen regent.

Met een glimlach en vrolijke muziek, een blikje drinken en van thuis gesmeerde broodjes speciaal gekocht voor onderweg consumerend.

Want wij zijn op weg naar het Zuiden de zon tegemoet en wensen alle achterblijvers heel veel sterkte. Het gaat lekker, de meeste Nederlanders lijken wel eerder vertrokken dan wij, zo rustig is het op de weg. In België is het redelijk rustig naar omstandigheden.

We vragen ons af wat ze toch altijd bedoelen met de zwarte zaterdag Er zijn inmiddels een aantal uren vertrekken. De wegen beginnen dicht te slippen, we rijden in een slakkengangetje, een irritatie-tje komt langs. Er moet er één  plassen net op het moment dat we weer even vast staan. We tellen nog de hoeveelheid auto’s die uit Nederland komen. Steeds vaker zien we dezelfde mensen in dezelfde auto. Na voor de zoveelste keer gezwaaid te hebben moet er nu echt geplast worden.

Gelukkig een pompstation.Het wordt een latertje, waren we maar op zondag gegaan. De regen is met ons mee gereisd. De tent hebben we geleend, voor het eerst.

“Hij is heel eenvoudig op te zetten, een kind kan de was doen”.   – Een kind kan de was doen? -alleen zijn eigen onderbroekje zeker?

Irritatie-tjes kunnen de ‘-tjes’ weggelaten worden. Want ja als ik me niet goed voel heeft de rest het gedaan, dat lijkt me logisch. Het gepiep, gekraak en gezucht is in de verre omtrek te horen. We kiezen voor friet vanavond het is tenslotte vakantie.

We doen alsof we thuis zijn.

Vanuit welke startpunten ben jij op vakantie gegaan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *